Na een paar weken gebruik gemaakt te hebben van de nieuwe L’or Barista koffiecupmachine zijn wij erg tevreden.
Hij werd stevig verpakt geleverd met een proeverijtje aan koffiesmaken.
Zodat je gelijk wat smaken en functies uit kunt proberen. Altijd leuk.
Mijn eerste eerste indruk van het apparaat is dat het een mooi Matt zwart design is, met gouden accenten wat een luxe uiterlijk geeft en niet misstaat in de keuken.
Hij neemt wel iets meer ruimte in dan ons vorige cupjes koffiezetapparaat maar daarentegen past er meer water in het reservoir dan ons eerdere apparaat wat minder regelmatig bijvullen betekend.
Het bedieningspaneel spreekt voor zich: 3 knopjes naast elkaar bovenop de machine voor espresso, ristretto& lungo. En in tegenstelling tot ons vorige koffiezetapparaat heeft hij geen lange opwarmtijd maar kan de koffie binnen een paar seconden al pruttelen&de koffie is wel gewoon goed warm.
Cupjes laden is erg makkelijk: je trekt de hendel naar boven en het cupje past dan in de lader.
Wat erg handig is is dat het apparaat zelf herkend of er een klein of jumbo cupje geladen is& daarop de watertoevoer aanpast. 25ml/ 2x 25 ml
40 ml/ 2x 40 ml of 80 ml
1x
110 ml/ 2x 110 ml
Wat ik uitermate handig vind -en dat is volgens mij vrij uniek met een cupjes machine- dat je 2 kopjes tegelijk kunt zetten. Handig met visite.
De L’or koffie vinden wij van prima kwaliteit& zowel de kleine als de jumbo cupjes hebben een heerlijk rijke volle koffiesmaak.
Met de jumbo grand cupjes kun je zelfs werkelijk heerlijke filterkoffie zetten. (Aanrader voor de ochtend!)Hiermee kun je een lungo zetten. Normaal drink ik altijd 2 latte machiato in de ochtend maar nu hoef ik maar 1x koffie te zetten! Ik moest heel even zoeken hoe ik de cupjes uit het opvangbakje moest halen maar als je het lekbakje wegschuift ging het opvangbakje heel makkelijk los.
Kortom ik ben uitermate tevreden over deze aankoop: veel verschillende functies zijn er te kiezen&goede kwaliteit koffie voor een leuke prijs!
Pluspunten
- Zet 2 kopjes koffie tegelijk
- Apparaat stelt af op kleine/grote cup